вівторок, 9 вересня 2014 р.

Как да изберем кухня

Кухня - едно от най-важните помещения в дома, където ние прекарваме доста време, така че в кухнята всичко трябва да бъде удобно и рационално. Преди да замине купуват приглянувшуюся ви кухненска мебел, трябва да обмерить кухнята, да начертаем план и оценка, какво и къде да сложиш. Каквито и да са формата и размерите на вашата кухня, при проектирането им, трябва задължително да'задължително се вземат предвид и да се възползваме.

Стил кухня

Стил на вашата кухня може да бъде всеки-от класически до модерен. Въпреки това от экспрессивнее вид на кухнята и авангарднее дизайна си, толкова повече тя има шанс бързо да излязат от мода.

Цветовата гама

Цветовата гама на кухните трябва да помагат да се отпуснете, или, обратно, имат стимулиращ ефект. В кухнята, която постоянно прегрява, добри студени цветове - нюанси на синьо, сиво и зелено. В тъмните кухните по-добре да се използват пастелни тонове - лимон, розово, фъстъци, кайсия, праскова.

Опитайте се да се избягват наситени тонове, контрастни цветове и сложни рисунки на работните повърхности на маси и малки участъци от стената.

Корпусный материал

Като корпусного материал за производство на кухни се прилагат (в низходящ ред на цените) дърво, мултиплекс, МДФ и ПДЧ.

За производство на мебели се използват повече от 40 на дърво. Внимателно се изсушава и се обработват със специални составами за защита от въздействието на околната среда.

Добре се е утвърдила и естествени материали, мултиплекс - запис в различни посоки, тънки слоеве дървесина от различни породи. Този материал е по-малко податливи на въздействието на водата, отколкото е цялото дърво, и да не е деформиран.

Най-често за производство на кухни се прилагат съвременните ПДЧ, МДФ и други видове плоскости. Ако позволите на средства, по-добре предпочетете МДФ както по-здрав и екологично чист материал. При закупуване на кухня от ПДЧ изискате от продавача сертификат, в който трябва да бъде посочено нивото на отделяне формальдегидов.

Пригответе се за факта, че почти всички производители на рамката е изработена от ПДЧ (с изключение на са авторски дизайнерски кухни или най-скъпите елитни модели). Но нека това не ви обърква. Съвременните дървени flaker печки нямат нищо общо с размокающими по торцам ПДЧ, които са ни познати от предишния си живот. В Европа в последните три години произвеждат утяжеленные ПДЧ с отлична влагоустойчив, импрегнирана. Те имат повишена плътност и по-тежки обичайните 15%, тъй като съдържат два пъти повече парафин и 45% повече лепило. И германските производители на друг и да се лекуват с ПДЧ вакуумни инсталации, допълнително ги спрессовывая. Стандартна дебелина на плочите - 16-18 мм, се срещат и пресечена е с дебелина до 21-24 mm.

Фасади, това са вратите на шкафове, чекмеджета и рафтове, също често се правят от ПДЧ с покритие от меламин или ламинат. В зависимост от обработката на ръба на разграничаване на два начина на покритие - постформинг и софтформинг. Постформинг - това е начин на обработка, при който довършителни материали плавно преминава от основната равнина на челата. Ясно е, че това покритие е по-скъпо и по-добре, защото за разлика от софтформинга няма шевове.

По-добра от ПДЧ, материал се счита за МДФ (спрессованная на лепило основата на дървесен прах). Този стегнат, деформиран материал за здравина надминава дори естествен дървен материал. Хубаво още и с това, че много гъвкава в производството на: плочи от МДФ може да се отлее, давайки им всички най-замысловатую конфигурация. От матирано, покрито с лак или ламиниран МДФ често се представят фасадите на кухните с различни декоративни границите са. МДФ по-скъпо от ПДЧ с около 13-15%.

Още по-скъп материал за кухненски фасади - дървета'дървен масив. Той 10-25% по-скъпо от МДФ. Ако вашият избор падна на мебели от масив, съветваме със специална склонност разпитат продавача, че именно изработено от дърво. Обикновено от масив правят само рамката на вратата, а в самата филенку отива ламиниран под дърво или покрити с фурнир МДФ. Факт е, че напълно дървета'дървени врати са чувствителни към промени в температурата и влажността и често се деформират. Ето защо повечето фабрики, страх от рекламациите, се произвежда от масив само рамката. Ако кухнята е напълно дървета'яна, тъй като обичат да правят в скандинавските страни, масив минава скъпи обработка на специални пропитками, в това число антисептици, и се покрива със специален лак.

Атрактивно и необичайно изглеждат фасадите на мозайка дърво: врати, изработени от разноцветни брусочков бук, орех, дъб, акация и череша. Специалисти твърдят, че наборный фасада доста силен и по-малко податливи на външни влияния, отколкото изработени от масив. Още фасади правят от дървета'дървена дограма със стъклопакет, смальтой, плочки, неправителствения. Най-новата тенденция - вратите от неръждаема стомана. Вярно е, че пръстови отпечатъци с такава повърхност оттираются трудно.

В последно време все по-голямо разпространение в производството на кухненско оборудване придобива метал. На фасадните панели, в т. ч. вратите на шкафовете, по-често се среща м'якший, в сравнение със стомана, алуминий с анодированным покритие (стъпките си устойчивост на износване). А сатинированная стомана придава на кухнята ефектен външен вид, но изисква внимателна грижа.

От съвременно стъкло с висока якост правят вратите на шкафове и рафтове, защото мебельное стъкло издържа не само голяма тежест, но и удари.

Плот

А сега за столешницах, или, както ги наричат, на върховете. Те могат да бъдат от ламиниран МДФ, наборной дъски, вече споменатите неръждаема стомана, естествен камък, закалено стъкло (което е много скъпо), а също и от керамичен прах, налягане, лекувани с гума (рипсено кадифе-каучук). Много популярно днес, за да плотове използвате кориан - високотехнологичен материал, създаден на базата на акрилни смоли, минерални пълнител и пигмент. Той е невероятно издръжлив и траен, устойчив на химични въздействия, нетоксичен. А ето мрамор и гранит (върховете от които, разбира се, много ефектен) - не е най-успешният избор. И този, и други чувствителни към киселини, крехка, може да се счупи не само от удар, но и от пролитого вряща вода.

Много ми харесва ъглово поставяне на плот, при който не се избегнат допълнителни шевове. За да защити тези конци от деформация и да направи по-трайни, изобретил специални "на основата на" - вътрешни, метални скоби. Те са широко използвани в германската и италианска кухня.

В качеството на материал за работни повърхности също се прилагат, освен изброените материали, естествени, синтетични и изкуствени камъни. Гранит здрав и износоустойчив, малко податливи на киселини; травертин и мрамор жароустойчивы, но имат пореста структура, така че в тях често се образуват петна от мазнини и вино. Но мраморна плот можете да изберете от много цветове.

Синтетични камъни - кристаллит, аксилан, варикор, кориан и други - в нищо не отстъпва на природен колеги, а често и ги превъзхождат по практичност.

В основата на изкуствени камъни, пясък, кварц, акрил, стъклени влакна, бауксит и силни класьори. Изкуствен камък-лесно естествен, лесен за обработка, гигиеничен, здрава и жароустойчив могат да издържат на нагряване до 230 градуса).

Изложение материали

Как да посрещнем материали за производство на кухни най-често се използват шпоны - естествени и синтетични, и полимери - ламинат и меламин. При отразяване на повърхности от естествен фурнир дървесина само нарязани на тънък слой и след това залепен до стандартната база. С помощта на синтетични шпонов може да имитира не само дърво, но и много други материали, а специален защитен филм замества лак и други начини за финална украса.

Ламинат и меламин се използват като изкуствени покрития за ПЛОСКОСТИ и ПЛОСКОСТИ. Меламин покриват повърхността, не са предназначени за големи механични натоварвания, докато ламинат по-дебел, по-стегната и издръжливи в сравнение, така че от ламинирана плоскост правят дори и плотове.

Клетъчна база

Откакто в началото на 60-те е била конструирана система от модули, кухненски мебели се превърна в дизайнер, като "лего": от много различни елементи клиент с помощта на продавач-консултант събира своята кухня. Което е много важно, основни размери, че тези елементи са стандартизирани. Най-често те са кратни на 15 виж Например, стандартни стъпка за кухня италиански производство - 15-30-45-60-90-120 виж И тук ако имате нужда от шкаф или рафт ширина, например, до 37 см, те, разбира се, изготовят, но цената на нестандартни изделия ще бъдат значително по-високи. Въпреки това, в последно време мебелни фабрики се опитват "ходи" по-удобно за потребителя. В много скандинавски и немски производители на стъпка равна на 5 см, а най-дребния модул - 10 см. Такъв малък разтегателен шкафче-колона е много удобно близо до мивка или котлони, тъй като в нея са вградени различни тави, стелажи, палети, където може да се съхранява масло, оцет или почистващи препарати. При немските производители за разлика от останалите тави не са фиксирани, т.е. те переставляются по височина (без или нарастват). Същият принцип се прилага и в "аптекарском шкаф" - колона с размери от 20 до 40 см, с выезжающей долната и горната част.

Някои финландски производители са отишли по-нататък и създаде за своите модули стъпка 1 виж Това има почти всяка правото ви широчина на шкафа съвпада с основните стандарти, а това значи, че маржовете на продукта не ще. Повечето германски производители са предвидени още и различни стандарти за височина за долните кухненски модули. Специалистите по ергономия препоръчват именно такъв разноуровневые на повърхността: при достатъчно монотонна работа, по-малко се уморява гърба.

Аксесоари

Творчески процес за назидание със собствена кухня - заетостта е колкото вълнуваща, толкова и отнема много време. Фасади - само форма, зад която се крие съдържанието, или по-скоро съдържанието на кухня - истинския му смисъл и предназначение. Събраната от костюми вас модули на пистата трябва да се предоставят на правилния "пълнеж", а има вътрешни и външни аксесоари. Тук също всичко се организира на принципа на конструктор, и възможностите наистина са неограничени. Ще разкажем само за някои от най-удобните и ергономичност градинарски машини и устройства.

За един само вътрешното устройство, което кутии може да се напише цял трактат. Има чекмеджета с двойно дъно, с гумени подвижни подови изтривалки на разположение, кутии с линейна делителями, с вертикални разграничителями, дървета'дървени и пластмасови тави за прибори за хранене. Много практични прибиращи работни повърхности: дъски-масички, под които са монтирани същите прибиращи тави за прибори за хранене. Ние добавяме тук много ъглови повдигащи и въртящи се елементи, "въртележки", които позволяват да се използва до 90% от пространството ъглова секция. Много фабрики предлагат карусельную отложен с няколко контейнери ("сортировач боклук"). Още един удобен аксесоар - разнокалиберные метална мрежа, които обикновено се "пълнени" прибиращи колона.

Почти всички производители имат специални лавици или етажерки с гнезда за хоризонтално съхранение на бутилки вино. Стенни парапети и амвони - наистина незаменими устройства: на тях може да се мотае, и винаги да има под ръка различни малък кухненски прибори. Към тях добавете за красота и удобство, метален стълб-шкаф с въртящи се полукруглыми полочками. Комплектуя кухня, обърнете внимание и на оборудвани розетки на витрини или ниши с врати-щори за тостеров, кафе дейци, миксеров.

Полезен механизъм - устройство "възможност за напредъка на". Те могат да бъдат снабдени с всички "плъзгащи" елементи: последните три сантиметра пътя на задвижваната или кутия вършат сами и плътно се затварят. Между другото, практични кутии, които могат да издържат натоварване до 80 кг и се представи напълно, а не 75%, както обикновено. Такива се срещат най-често в германски производители.

Още един интересен механизъм - расстегивающиеся панти-клипове. Те не само ви позволява без затруднения да стреля на вратите, но и да ги сменят на 180 градуса. Така е по-удобно да се грижи за фасадата. А за такива измишльотини, като антикапельный жлеб на маса, амортизации и противопылевые профили на вратите, сте чували? Разбира се, всички тези "звънци" влияние върху цената на вашата кухня.

Срок на служба

Срокът на служба на кухненско оборудване, се определя от години. Германските фабрики са ориентирани в продължение на 15-20 години, финландско - 10-15, чешки гарантират около 10 години експлоатация. Руските производители, дори при използване на вносни компоненти, говорят само за 8-10 години. Италианците предлагат промени ситуацията на всеки 5-6 години, но не и от качеството на мебелите, а за това, за да се бори със стреса и монотонността. Време на експлоатация на кухненската мебел зависи от това какви материали са използвани при неговото производство.

Източник: www. ovd. bg

Източник: www. еremont. bg

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика