четвер, 10 липня 2014 р.

Кухня-трапезария: органична реконструкция

Днес рядко ремонт е без реконструкция апартамент и комбинация от няколко функционални зони. И това е разбираемо, тъй съвременен градски жител идва от типовия план има за цел да направят помещение по-оригинални и по-важното, приспособени за техните нужди. Един от най-търсените днес опции перепланіровки - това е об'обединяване на кухня и трапезария. "Сливане на" зони за готвене и хранене ще ви позволи да получите пространство, където можете не само да създаване на кулинарни шедьоври, но и да общуват с целия си дом и гости.

И така, на стената между кухнята и трапезарията свалена, кухня се превърна в неразделна част от общото пространство. Въпреки това на тази преработка не е приключила. Сега ви предстои най-трудното нещо - да излезе, как да се отдели работна зона от заведенията за хранене. Да се направи това е необходимо, тъй като на процеса на прием на храна не трябва да пречат нито миризми, нито мръсни съдове, нито неизбежна "отпадъци от производството". В арсенала на съвременните дизайнери има много конструктивни и естетически начини зонировать полученото пространство.

На първо място, на границата между зони могат да се разграничат пад на нивото на пода, например, направи няколко стъпала, преди да влезе в кухнята. Окачени тавани, извити врати, председател дизайн и колони - тези елементи са също отлични за зониране. Дизайнерите съветват да използвате в две различни зони на различни подови настилки - например, комбинират теракот в кухнята и паркет или балатум в трапезарията. При това съвсем не е задължително да'непременно да избират покритие еднакви цветове - напротив, контрастните комбинации ще помогнат да маркирате границата. Що се отнася до колористического решения всяка от зоните е общо, то при професионален подход има смисъл да се избере за всяка от тях индивидуални цветови композиции.

Оригинално подчертава разликата пространства и светлинно решение на интериора'джери: така, в кухнята могат да се използват халогенни крушки и точка осветление, а една супена се раздават по силата на общо осветление. Индивидуално за всеки функционално пространство може да се издава и прозорци - например, за кухня идеални "бизнес" щори или груб плата, а за трапезария добри романтични завеси.

Имайте в предвид, че в увеличаване на пространството кухня-трапезария, мебели и обзавеждане ще изглежда по-различно. Сега цялата кухненски мебели в ръката си, и всеки дефект ще видим постороннему око, а това означава, интер'джери работната зона трябва да бъде обмислен внимателно. В об'єднаному пространство изгодно страхотно оформление на кухня-"острови", но този вариант е подходящ далеч не е всичко. По-практично ъглова (L) планировка, която не само ще зона за хранене от работа, но и ще се настанят в последната багажник за закуска. Много удобна и лаконичная за изравняване в една линия, при която свободното пространство в трапезарията се използва максимално ефективно.

Между другото, ако не сте доволни от самото присъствие на полето на видимост на кухненски уреди, а след това с помощта на някои технически подобрения може да се скрие. Например, с помощта на плъзгащи се врати по цялата работна повърхност, достатъчно е да се определят две направляващи (горната и долната), и след края на готвенето можете да един лек жест скриване на всички "ненужни" зона. В сглобени състоянието на тази врата изглежда като декоративна лента, за която могат да се съхраняват различни елементи, в раздвинутом състояние тя действително се превръща в една от стените на трапезарията. За същата цел може да се използват и преносими преградни стени или паравани.



Отделяне на една функционална зона от друга е възможно с помощта на бар багажник, която не само ще стане основен елемент в помещението, но и покрие мивка, котлон, домакинска шкафчета. Има два основни начина за поставяне на бар багажник. По-прост от тях се свежда до това, да се превърне в такава остатъка бившата на стената. В този случай стената между кухнята и баня прибран и не напълно, се извършва преминаване, (който по-късно може да се издава като дъга), а от части на стената са отсечени парапет и след това обшивается някакъв материал. Минус такава осанка се крие в това, че тя е чисто декоративна, по нея могат да знаете, че закусите или да пропуснете чаша вино. Ако ви е не добра, барную скарата си заслужава да се произвежда "от нулата", внимателно проектиране, продумав кои точно кухненски агрегати се в нея спрячете. Така, от страна на трапезарията на гишето обикновено се поставят високи (бар) изпражнения, а от страна на кухня - хладилник, кутии за вино или дори за съдомиялна машина.

След като реши на об'обединяване на кухня и трапезария, пам'не забравяйте за това, че, както при всеки план, тук има редица минуси. Например, дори и при наличието на мощни абсорбатори мирише, лесно се разпространяват по цялото помещение. Същото може да се каже и за звука - да, хладилника, за да се об'обединена зона е добре да изберете този, който работи почти безшумно. Обаче, от друга страна, можете да отделите за закупуване специално за кухня, телевизор, магнетофон и маса за хранене. Основният минус радикална реконструкция, разбира се, е, че, за'єднуючи кухненски бокс и трапезария, вие губите изолированную стая, която в бъдеще може да се превърне в още една спалня или детска. Въпреки това, на кого е непреходен и не трябва - много повече уединение те ценят комфортно и уютно място за приятелска комуникация.

Текст: Десислава Ильина
Снимка: Салон

Източник: Собственикът

Източник: www. еremont. bg

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика