В продължение на 70 години нашите кухни са ако не за полезност, то поне близо. Въпреки това, там сме щели да се храни, да са светски приеми и да се говори "за живота". Въпрос: а струва ли си днес да се приеме всичко това е "отживелица от миналото"?
Планиране на пространството на къща или апартамент, ние често се стремим да се справи с всички новомодными тенденции и при това забравяме да погледнем назад в историята - там, където сме израснали и където се формира нашия манталитет. Междувременно, за да се интер'еп, не става за семейство, нещо като модерния хотел, трябва с цялата нежност и грижи да мисли за собствените си навици и душевен комфорт. Лоши или добри, "отговаря" или "не отговаря", в никакъв случай "че германец добре, тогава за руски карачун" - това е още Чехов е написал. Разбира се, за създаването на усещане действителност съвсем не е задължително да'непременно да се организира докосване "природа" съветския живот (както се прави, например, в московския клуб "Мария"). Обаче да се замисля върху смисъла на нашата традиция да приема гостите, в близост до "домашно огнище" все пак си струва. Може би тук всичко е въпрос на руски мързел: защо да носи храна в хола или трапезарията, когато е много по-удобно покрийте с точно там, гдето? А може, разговорчивая руска любовница не иска да "изпаднат" от общ разговор, бегая постоянно между кухнята и хола? Или още по-лесно: в кухнята също пайове мирише! Каквото и да е, но въпросът е готварска присъствие е напълно възможно да се реши, никак не жертва на актуалността на интер'єра, а дори обратното.
Недостатъците да станат предимства! Вместо да бъдеш себе върне в тясно кухненско миналото, ние по-добре да поканим кухнята в съвременното отворено пространство, отбелязвайки си на достойно място в така наречената студия - кухня-всекидневна. Разбира се, тази идея ми харесва далеч не на всички: много хора смятат, че кухнята агресивна среда. В известна степен това е така. Обаче при днешното ниво на развитие на технологиите е възможно да се сведе всички тези недостатъци до минимум. Във всеки случай, основните "странични ефекти" - миризмата на планираните хранене и гар - лесно да победят с помощта на добра качулки и вентилация. Що се отнася до организацията на кухненско пространство, а след това, без съмнение, днес тенденцията е да се отървем от кухня като отделни помещения, мебели и други атрибути на стаята. В проектите на млади архитекти, сифони, обозначени като "кухня", става все по-малко и това не е чудно. Благодарение на домакински уреди, процесът на приготвяне на храната става много по-приятно и естетически - така че, защо се крият го и го отдели от други жилища?
Още наскоро издигната в една линия покрай стената на работна зона в кухнята-всекидневна са се опитвали "закамуфлировать" с помощта на плъзгащи се завеси и прегради. Днес, когато на всички отдавна е ясно, че жилищни апартамента не е клон на ресторанта и никой тук не става с часове да стоят на печки, кухненска зона е много по-често оформят във вид на елегантен бар-шкафове, или да прехвърли към прозореца, или изобщо не разполагат с един "остров" в средата. И какво е "кухнята"? Самата тя постепенно преминава в редиците на мебели: сега същността си - това е нещо като големия "кабинета", наделенного множество функции. Още един популярният днес вариант с кодово име "кухня-ниша" по шкафа е: всичко необходимо, събрани на едно място - попользовался и "на сухо". Съгласен съм: дори по вид и модерен кухненски кът, често повече прилича на таблото, от комплект мебели за'обекти. Единственото изискване, което може да пред'заявим това се превърна в изключително компактна зона - защита на материали от влага и прегряване.

Модерен дом: всичко се движи
Като на себе си, за да поставите всички жизнени процеси в една стая (на принципа "влива"), ние така или иначе трябва да го помещение зонировать. Помещение, брокери'е свързано с храна (като място за готвене, така и мястото на нейното усвояване) - добре да направите с помощта на почистващи материали (керамични плочки, ламинат, балатум и др ) Обеденную зона - място за маса и седящи места - струва си да се разположат по-близо до прозореца (и не е много близо до кухненската "панел"). Допълнително може да се подчертае с помощта на изкуствено осветление, окачени над масата регулируема по височина лампа.
Някои любители на зониране повишаване на масата на малък подиум, така че никой да не се бърка: тук при нас трапезария. Но това се харесва не на всички: някои неща, които не може да свикне с неровностям на пода и упорито за тях се препъва. Като цяло, стриктното зониране на пространството в днешния бързо променящ се свят - това е само един от вариантите. Други, не по-малко от "напредналите"дизайнери, напротив, да направи залог за мобилност и обставляют кухня-хол мебели на колела. В резултат на това у дома си "карам" не само обслужването на маси, но и шкафове, контейнери и дори и хладилници.
Всички тези начинание всъщност са предназначени да направят пространството по-лесно, прозрачен и ефирен. Това е още една тенденция, която е подчинена днес интер'еры на почти всички стаи. Ако искате вашата кухня-всекидневна изглежда модерно, не забравяйте за такива трикове "облекчение", като осветление в шкафове, а също стъклен и метален блясък (между другото, стъкло и метал - ясни "любими" интер'бариера на модата, които царят днес не само в предмети, мебели, но и в домашни прибори).
Най-пак важното е започната от домашно пространство модерни "примочками", да не се прекалява. И да не забравя за истинската цел на своите усилия: създайте в дома си атмосфера на уют и топлина.
Последно - това е може би единственият реликва кухненско минало, което си струва да се запази за идните поколения...
Източник: www. еremont. bg
Немає коментарів:
Дописати коментар