субота, 23 серпня 2014 р.

Организация кухня

Основен критерий за проектиране на кухня и функционалност. Основно кухня в дома се използва по предназначение: за нея се приготвя за цялото семейство. Модерна кухня - най-често "разширено" помещение в дома, наситено с бяла техника и мебели. Важното е, че в нея е останало място за уют и топлина, защото именно тук се събират на семеен съвет, тук ви канят на срещи на близки и приятели.

Какъвто и стил, оформление на интериора'джери не са взели - кънтри, модерна, хай-тек, - перфектна кухня ще се окаже само при запазване на баланса на красота и функционалност.



Удобството на кухнята зависи от компетентен планиране. Експерименти показват, че благодарение на интелигентното планиране кухня може да ви спести до 60% от пътя и 30% от времето.

Специалистите съветват да се придържаме към последователност на работните места в съответствие с технологията на готвене: хладилник, зона за съхранение на продукти; работно място за предварително почистване продукти; измиване на продукта, в тази зона се намира контейнер за отпадъци; окончателно клане на продукта, рязане, шинкование; термична обработка на храни, готварски ; полагане.

В основата на разпределение на кухнята се счита за работния триъгълник, която се състои от хладилник, мивка и котлони. Опитайте се да етапи на пътя хладилник - готварска печка - мивка за намаляване до минимум. Идеалното разстояние между ъглите на този триъгълник се счита за разстояние от 3 до 6 метра.

Готварска печка - основен кръстопът на този славен път. Затова и тя трябва да остане в центъра, близо до вентилация и далеч от прозорци, тъй като през прозорец обикновено се случва притока на въздух (а не аспиратор).



Близо до печката - работно бюро с дължина не по-малко от 90 виж Етаж - кухненски шкафове-в основата на работното пространство. Окачени шкафове трябва да се намира на такава височина, за да домакиня може свободно да се сдобият с ръка до рафтовете, но не по-малко от половин метър от повърхността на работния плот. Височина стандартни шкафове 650 mm. Удобни за работа и добре се вписват в нито интер'джери ъглови шкафове.

Основният принцип за настаняване автомивка - удобство. Тя не трябва да бъде далеч от котлона и с'се свърже с нея общата работна повърхност.

Специални усилия се доставя на хладилника, когато не се вписва в растежа. Пам'не забравяйте, че хладилника не разбира добре с готварска печка и отопительными уреди.

Добър вариант за квадратна кухня ще остров планировка, когато в средата на помещението са монтирани котлони, нисък открит гардероб, маса.

Каква техника да се предпочитат: "соло" или вградена? Днес вградена технология е по-популярна, тъй като позволява да се реализират всякакви дизайнерски решения. Към предимствата на вградените уреди, освен това, че изглежда с мебели единен блок, може да се дължи и хигиена. Към предимство техника "соло" може да се дължи на нейната мобилност: за да преместите печката, не е нужно да местим мебели и промяна на ситуацията.



При организиране на осветление в кухнята светлина условно може да бъде разделена на горна и работно. Помещение, просторна кухня трябва да бъде оборудван със специални лампи с общо предназначение. За общо осветление най-добре горния, равномерно разпределена светлина, изобилно и м'леко се лее от тавана.

При избора на цветови решения пам'не забравяйте, че топлите цветове - оранжево, червено, жълто - предизвикват апетит. Белият цвят е необходим, ако кухнята е малка - тя "razdvinet стената".

Кухня във всеки дом е специален вид зона за експерименти. Тук може да се откаже от всички правила и принципи, затова основното правило тук е едно - за да е уютно, комфортно и ефективно. И вкусно!



© Статия е написана специално за компания ПЕРИОДА. При пълно или частично използване на материали препратка към www. eremont. bg обов'задължителна

Източник: www. еremont. bg

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика