четвер, 19 червня 2014 р.

Винарска изба

Говорейки за винарска изба, често имат в предвид, че не е мазе, а стая в дома. Вино в стаята престават да бъдат привилегия на скъпи ресторанти, хотели, магазини и офиси на ръководители на големи предприятия, те все по-често се изграждат в собствените си апартаменти и извънградски къщи. За степента на благосъстоянието на хората в Русия тези специално оборудвани помещения са все по-чести, защото присъствието си показва определен статут на господаря и неговата добър вкус.

Така че, кой има нужда от тази стая, и това, което тя представлява. Разбира се, на първо място от нея да се интересувам ценители на качествени вина с колекция от над 500 бутилки. За производство на стая по индивидуална заявка, "под ключ", вие ще трябва да се потърси помощта на специалисти и, разбира се, такава услуга струва скъпо. По-евтино два пъти се съберат винена стая от типови модули, с това ще се справи с почти всеки.

Стая може да бъде създадена не само като склад за бутилки, но и като дегустационна зала за приемане на гости. При желание, в допълнение се организират сигарную или сирене стая. Ясно е, домакинството климатизирани тук не обойдешься, трябва да получи климатична инсталация или инсталирате врата с вградена система за охлаждане. Тези тела предпазват от мухъл и миризма, контролират количеството влага, което за вина е жизнено важно.

Но ако вие също причисляете себе си към феновете на тази напитка, но имате по-скромни запаси, тогава ще отговарят на специални винени климатични шкафове. Те притежават всички необходими свойства и разнообразна външност: от малки холодільнічков до вместительного двухметрового на гардероба. Тези "изби" може да се вгради в мебелен плот или да изберете самодостаточную нещо в правилното стил. Има възможности, комбинирана с мини-бар, - без съмнение, удобен за офис.

Най-простите уреди запазват постоянна монотемпературу - от 10 до 14 гр. По-удобни мултимедийни модели с функция обучение напитки на масата. На всички е известно, че вкуса и аромата на виното се разкрива напълно само при определена температура. Така че тези хранилища са с няколко отделения за съхранение на различни сортове вина: 18o C - подходящи за подаване на отлежало червено вино, по-долу - 14-16o С - за младите червени и розови вина, 10-12o С - за благородни отлежало бяло вино, 8-10o С - за млади бели вина, както и 6-8o С - за пенливи и на пенливи вина.

Сега нека се обърнем към създаване на условия за съзряване на вино, правилата за съхранение.

С температурен режим, подредени: нестабилни млади вина предпочитат прохлада, а гъста червена трябва да е няколко градуса по-високи. Важното е да не се допуска колебание: по този начин подстегивается съзряване на вино, което може да доведе до бързо влошаване. Нататък обърнете внимание на влажността на въздуха - тя трябва да бъде в рамките на 70-80%. При по-малки темпове корк сухи, пляскане, благодарение на които виното е прекалено контакт с въздух и се окислява. Затова бутилката е прието да се съхранява в хоризонтално положение: корк постоянно се мие съдържание. При висока влажност на въздуха се влошава етикети и плесенясал корк. А това означава, че виното ще даде затхлостью. На всички миризми са вината непоправими вреди, опитайте се да не се съхранява в близост до коллекционными бутилки от кисело зеле или пушена шунка.

Избягвайте също и попадане на слънчева светлина: той отрицателно се отразява на цвета на виното, неговата наситеност. Светлината е най-слабо и множествена, автоматично се включва при отварянето на вратата и изключва автоматично при затваряне на вратата / вратите. И това не е всичко! Виното не понася никакви вибрации и сътресения, по-силен шум. Това означава, че в близост до база не трябва да бъде на строежите, където вбиваются пилоти, автомобилни писти с вереницами камиони, гудящіх канализационни и отоплителни тръби, в железниците. Дори и вибрацията на един хладилник глези деликатната им. Само пълната неподвижност гарантира хармонично узряването на скъпите вина, и запишете най-добрите си качества в продължение на целия период на съхранение.

Освен шкафове за съхранение на затворени бутилки, има така наречените включва наливни вино, стелажи. Обикновено промяна в настроението на продукта не позволява да го съхранявате дълго време відкоркованим, а благодарение на неутралната вакуумна среда вътре в гардероба, дори мехурчета от шампанско ще останат невредими.

Струва си да се отбележи, че тези уреди са предназначени точно за винарски напитки. Силен алкохол като цяло се съхранява не си струва: коняк, припасенный дядо, сигурно ще ви разочаровам. Само виното може да е красиво и благородно да остарее.

Ако трябва да се запази известно време, представен на руския съд, оставете го на стайна температура в строго вертикално положение. Добре, ако тапата е залят от сургучом, - така че напълно да блокира притока на кислород. Недопитые напитки налива в друг съд с много здраво притертой капак и не отлагайте момента на окончателното пиенето. Дори и водка, че се съхранява по-дълго на срока, посочен върху етикета, много губи.

След като успя да се организира такова място, вие ще получите възможност да инвестират в придобиването на младите вина и да ги оставят да узреят в себе си. Само след няколко години те многократно ще нарасне цена - полза, по наше мнение, е очевидна. Говорим за удоволствието да притежаваш такава изискана колекция е безсмислено - това трябва да се почувства.

Ирина Макаревич



© Статия е написана специално за компания ПЕРИОДА. При пълно или частично използване на материали препратка към www. eremont. bg обов'задължителна

Източник: www. еremont. bg

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика