четвер, 26 червня 2014 р.

Висока кухня за широки натури

Никой не ще спори, че кухня в нашия дом - мястото е много специално: именно там прекарваме значителна част от времето. Най-често тя се превръща в най-уютен кът в апартамента, в който можете не само с удоволствие се хранят, но и да седнете с приятели или роднини, да поговорим от душа или просто да се излежавате на дивана, гледайки телевизия. И вече отминаха времената, когато кухнята е смятан за такъв "защитена" зона съпруги и процесът на готвене е скрит от любопитни очи.

По-демократичен стил на общуване, с постоянна липса на време... - и в крайна сметка, когато се прибрах у дома с приятели, ние не оставяме ги да чакат в хола, а покани в кухнята, където обсъждаме нещата и едновременно приготвя лека вечеря. И отношението към него помещения се променя: кухня се превръща в зона за общуване и отдих, както и за някой и работен кабинет. Като следствие, нейният дизайн се отделя все повече внимание: в по-малки апартаменти кухня е стилеобразующим локализация, особено като се има предвид съвременната тенденция към об'единение на внутриквартирного пространство. Дълго време се е смятало, че кухня и столова трябва да бъдат разделени. Тази традиция се е запазила, но в последно време на мода е включено разширяване на жизненото пространство чрез елементарен износване на стените. Каква посока да се придържат към - всеки решава сам, на базата на лични предпочитания и площ на помещението, но във всеки случай е хубаво да се има предвид, че психически човек са необходими различни помещения, пригодени за възложени дейности. Може би това ще бъдат отделни стаи, а условно на зона, на избраните от общото пространство. Накратко, ако сте решили да комбинирате кухня с трапезария, съчетавайки - зонируйте. Това се прави обикновено с оглед за планиране и конфигурация на помещенията.



Работна зона е много технологична, така че priv'е свързана комуникации и възможности за неговото поставяне в пространството, като правило, е малко по - варира само от взаимното положение на мебели и техника. Зона за отдих - дори ако тя се състои само от маса и столове - заслужава да се оттегли на по-добро място: спокойно, отворено, близо до прозореца, там ще се чувствате най-комфортно. Специално внимание трябва да се обърне на "неутрална ивица" - кеш област между кухня и трапезария: тя трябва да е едновременно и об'єднувати, и разграничивать пространство. Усещането за единство се постига с помощта на паралели в дизайна на двете помещения: общ стил, близо до цветовата гама, други декоративни елементи. За разделяне на зони може, например, да се комбинират различни видове настилки, или да изберете един материал, но се подчертае границата на шарките или цветовете. В някои жилища може да видите на подиума, но се използват капките на височина доста опасно - това затруднява движението. До такъв прием обикновено се прибягва, когато трябва да се прикрият всички комуникации - например, ако мивка е далеч от стойка. Визуално също очертават пространство, ще помогнат на арка, диференцирани тавани, окачени на корниз, през ниша - те м'февзи ще съпътстват линия на прехода. По-основното решение ще ниски стационарни прегради от стеклоблоков или под формата на решетка. Белите дробове също плъзгащи прегради - идеален вариант в случаите, когато е необходимо да се изолират кухня напълно. Зонируя пространство, да не забравяме светлина. Цялата кухня трябва да бъдат осветени достатъчно спокойно, без резки колебания и тревожни сенки. Работна зона, като цяло, изисква по-практично осветление: отделно е осветена работна повърхност на масата. За това е удобно да се използват специални осветителни тела, които са монтирани под монтирани шкафове и отговарят на стандартните размери на кухненско оборудване. Освен това, в техните предния панел могат да бъдат монтирани изход, таймер, както и ключа с голям бутон, за в случай, ако ръцете ви са мокри, лампа може да са изключване на лакът. В заведенията за хранене и съща зона за осветление по-малко функционална, там'са декоративни осветителни тела. Подсвечиваться може и окачени на корниз, условно водещ черта между кухня и трапезария. Най-често съща над масата за вечеря, просто потопени личен лампа, която ще отбележи зона за хранене.



Освен това, за зониране на пространството дизайнерите често използват директно кухненски мебели, избор, които обикновено се обръща най-голямо внимание. И не е чудно - именно тя създава цялостната атмосфера на помещението, организира пространство, като кухнята е максимално удобна за готвене и хранене. При зониране на помещенията често прибягват до полуостров оформление на кухня, когато някой от предметите слушалки образува издатина, която разделя кухнята от трапезарията. Често това е допълнителен освобождаването на работната повърхност или шкаф. Те могат да се използват като рафтове за закуска или сервировочного маса. Още наскоро широка популярност се радваше на бар столове, стелажи - те наистина отлично зонируют пространство - но в последно време те започнаха да излизат от мода, към тях прибягват все по-рядко. Има и други опции за настаняване на мебелите в рамките на кухня. Ако стаята не е много голяма, или, обратно, под кухня отделена само част от едно голямо помещение, а на целия комплект най-често се разполагат по протежение на едната стена. При това мивката се оказва в центъра, както и с хладилник и готварска печка - и от двете страни от нея (между печката и мивката е най-добре да напуснат работната повърхност). В два реда - по един на друг - кухненски мебели поставят в безшевни стая. В този случай, мивка и печка остават в един ред, и хладилника да обявят от противоположната страна. За малък квадратен помещения ще отговарят на ъглов слушалки. Ако стаята е голяма, тогава и работно пространство - триъгълник "хладилник - готварска печка - мивка" - може да се окаже твърде голям. В такъв случай по-добре е да преместят работните центрове в посока на ъгъла, оставяйки между тях пространство. В такава кухня може да бъде едновременно и да готви, и да вечеря, без да пречат един на друг. При инсталиране на П-образни слушалки, когато мебелите е покрай трите стени, трябва внимателно да се изчисли размерите на помещението: дължина на задната стена трябва да бъде не по-малко от 2, 5 m, а разстоянието между страничните - от 1, 2 до 2, 8 м. в противен случай кухня ще бъде или прекалено тясна, "сбит", или, напротив, прекалено просторна и неуютной. "Острова" се нарича всяка u-образна или ъглова кухня с добавка на средата. Тази планировка е подходящ само за по-големи помещения, най-размер "остров" - 1, 2 х1, 2 метра. В центъра можете да направите почти всеки предмет, слушалки, "остров" може да служи като маса за хранене и количка на колела - в този случай, както и при други варианти на оформление на вашето въображение може да ограничи само от съображения за удобство. А кухнята - дори най-малката - дава огромно поле за творчество и оригинални решения.




За въпроси обустройству кухня отговарят на дизайнерите на студио "Марион" Ирина Гужевая и Марина Павлова.

- С какви проблеми най-често се сблъсквате при изготвянето на дизайн-проект?

- Ние прави абсолютно всяка кухня. Нашите клиенти - това са хора, които пред'представляват по-високи изисквания към дизайн на кухня. Освен това, че тя трябва да бъде практична и много добро качество, те искат да видят стилно, оригинално помещение, което ще бъде показателно за техния вкус и да отговарят на техния статут. Обикновено ние разработваме няколко варианта на дизайн-проект и в съответствие с одобрените поръчваме и привозим мебели. Ние работим с много надеждни европейски компании, така че можем да гарантираме високото качество на нашите кухни. Например, дори в съвременните домове една от най-често срещаните проблеми - назъбени ъгли и стени. В този случай може само порадоваться, че германските производители, с които сътрудничим, всички обмислени и са установени специални закрепване: чрез регулиране на тях, може да са се поберат стави, да не е нито най-малката разлика.



- Има ли някакви правила, които се използват при дизайна на кухнята?

- Разбира се, на първо място това е комбинация от красив външен вид и практичност. Разположението на всички мебели и техника трябва да бъде лесна за приготвяне на храна, при това всички трябва да изглежда хармонично. Именно за това съществува вградени уреди - тя не "пада" от общия стил, не е неблагозвучен с кухненски мебели.

- Какви материали са сега са най-популярни?



- Материали много, всеки избира, въз основа на собствения си вкус, удобство, практичност и цена. Традиционно популярен дърво - масив или фурнир, въпреки че е доста палав неща, и да се отнасят към него трябва да бъде много внимателно. МДФ - материал, въз основа на фино смлени фракция, повърхността на която ламинируется фолио или покрита с лак - изглежда много добре, и този вариант е по-практичен. За да се грижи за такива мебели могат без притеснения да използват синтетични препарати, а срок на живот - десет и повече години. Освен това има огромен брой цветове - можете да изберете почти всяка сянка.

Виктория Милованова

Източник: Общински преглед на недвижими имоти

Източник: www. еremont. bg

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика