Всички режещи инструменти в зависимост от това, какъв прием се прилага за влошаване могат да се разделят на два вида. Първата е "ножове", а вторият вид е "кълвача".
Произвеждаме заточване на ножове
Веднага следва да се отбележи, че ако ножа силно затуплен или нови, тогава започва заточване на необходимостта от прилагане на груб камък. За да заточване на режещи камък е изпълнена добре, е необходимо само се научат да издържат еднакъв ъгъл в процеса на движение на острието на точильного камък. Не си струва да точат ножове с използването на високобортні точильного кръг. Той е в една секунда намалява и пережигает получават най-модерните.
Преди началото на заточване, трябва да се намокрят воденичен камък вода. След това расположим си на стари вестници или в задълбочаване и започваме с нож, за да управлява по камък. При този спазваме ъгъла на заточване.
Много от разходите на системата, извършване на това място, не мисля че правиш грешка. В този случай, при заточване не се случва точно на преход, в резултат на с'са стълбите, не позволяват ножу добре изрязани. Процеса на заточване трябва да се извършва до момента, че на ръба не се окаже, брус, погълнат нагоре. След това, трябва да обърнем ножа и се изострят, от друга страна. Когато и втората страна ще получи чеп, дали си струва да продължи процеса на заточване, което изисква по-малки абразива.
След един дребен камък, трябва да отидете на шкурка, която си струва да определят на по-гладка повърхност.
Точім стамески и рубаночние инструменти
Заточване на този режещ инструмент като рубаночние железяки и стамески, има много общо, тъй като инструменти са много сходни. В началото, преди самия процес, получават най-модерните трябва да спрофилировать. Днес, най-ефективният начин точения на този инструмент, е използването на високоспритні Электроточило.
В процеса, не си струва изощряться космическия метал преди появата на рязане край. Факт е, че триене метал абразива, което води до силно нагряване на първия и кога ще се проведат опити за заточване на високооборотному камъни, ще се случи моментна почивка ръб, а инструмент ще бъде развалена.
За да намерят необходимия ъгъл при заточване железка за абрихт, можете да използвате болт с две гайки.
Затачивает триони за дърво
Закупуване на трион по дърво, трябва незабавно вземат под внимание факта, че те не се продават с много остри. В случай, че saw не е разведен, а след това в обов'задължително трябва да се направи. Ако не разполагате със специални съоръжения, а след това можете да се възползвате от обикновени клещи.
За да затачивать туристи триони, се използва трехгранный файл. Файл държат така, за да cutting edge е имала ъгъл 60-45 градуса. Както показва практиката, затачивать зъби трябва първо от едната страна, а след това, струговане, от друга.
За процеса на заточване е била изпълнена с максимално качество, да го прекара по-добре в самота и без допълнителни разсейващи фактори, като например музика. Този подход ще помогне да се спазват правилния ъгъл на заточване и не позволи появата на трудно гнойни наранявания.
Ако в процеса на заточване на триони, сте на мнение, че тя се стреми да отиде в страна, трябва да се обърне внимание на оформлението на зъбите, тя се осъществява не е качествено. Това може да се коригира чрез разреждане на зъбите на по-голям ъгъл.
Затачивает пильные дискове
Трионени дискове за заточване можете да премахнете от циркуляр или машина, както и да се оставят в машината. Ако сте решили да използвате втория случай, трябва да се грижи за безопасността и да се извади щепсела от контакта. Самият диск, с помощта на деревяшек, трябва да подклініть, натискането им на зъбите. Заточване на първия зъб е много важно. Запомни'ятовуйте, като правиш това, до размера на движения инструмент. Следните зъби трябва да се изострят. Ако сте решили да наемете диск с металообработващи машини, заточване ще се проведе точно така, както и в машината, само прах трябва да задържите в менгеме.
След като заточване на проведена, трябва да се проведе контролен си една перфектна кройка ненужна дървени парчета. Ако в процеса на'да се появи шум или неравна подаване, трябва да се обърне внимание на височината на зъбите. Тя трябва да бъде еднаква. Ако разликата във височината е твърде очевидна, трябва внимателно да се намали твърде дълги.
Затачивает ножове
Ножове затачиваются в предната или задната част.
Преди да започнете, за заточване на нож, трябва да напусне ръководство лагер, в най-лошия случай, може да развали този инструмент.
Монолитен края мелници, като правило, затачиваются по предната повърхност. Се извършва заточване на твърд блок или шкурка.
Заточване на режещия
Стругарски ножове, като правило, са заточени с предната и задната повърхност. Трябва обаче да се вземе предвид, че кътър е на дъното се свива, затова, за да странична равнина не се сблъскват с детайла, свържете се изисква само от рязане на ръба.
Затачивает тренировка
При заточване на тренировка, трябва да се вземат предвид ъгълът на сближаване на режещи лица. Именно в тази перспектива е необходимо да се държи тренировка при заточване.
Тренировка трябва да затачивать с голяма точност. Заточване на тренировка, която се провежда на задната повърхност, се нарича единична. При този метод се в центъра остава скок, който едва метал, а не се реже. Ако си малко подточить, скорост на пробиване ще се увеличи. Методи подточка скок достатъчно много. Все пак, струва си да се отбележи, че при заточване на джъмперите, трябва обов'задължително използване на защитни очила.
При заточване на режещия инструмент, има различни електроточіла и заточващи машини. Първо трябва да изберете оборудване, достатъчно е просто. За да в процеса на заточване се получи необходимия резултат, в обов'задължително проучете всички детайли на процеса. Важно е да се придържаме безопасност в момент на работа с подобно оборудване.
Източник: www. strоy. bg
Немає коментарів:
Дописати коментар