середа, 23 квітня 2014 р.

Страдания за Марго

Да се разбере вино днес е модерно и престижно. За някои колекционери на вина - просто хоби, за други - начин на капиталовложението. Винарска изба в правилните ръце, не носи по-голяма печалба от банковите депозити. Вино, за разлика от ценни книжа, банкови, е жив организъм, и без много към него отношения нито печалба, нито удоволствие не се получи. Важно условие е вашия съюз - комфортен "ползване& quot; за всяка бутилка. Идеалният вариант е оборудвана винарска изба.

Първите в историята на винарните на древните египтяни вырубали в скални породи. В средновековна Европа вино имало в най-мрачните мазета крепости и манастири. В днешно време хранилище за вино може да създаде почти навсякъде.



В този смисъл късмет на собствениците на извънградски къщи или вили, с голямо мазе. Малко по-малко късмет на стопаните градски апартаменти с излишната възел. Не се притеснявайте и за тези, които просто имат свободен ъгъл в кухнята. В Москва е достатъчно професионалисти, готови да организираме изба в селска къща, да монтирате в жилището винена стая, или просто да предложи специален винен шкаф, за да защити вашите съкровища от свирепи врагове вино.

Враговете на виното

Най-страшно от тях - това е рязък спад на температурата: вино губи своя аромат, след което е добре ли е, че за греяно вино. Може би сред вашите гости ще има оригинали, които ще оценят вашата щедрост и чувство за хумор, след греяно вино с Laffitte, но по-добре не рискувайте. По-удобно е само вино се чувства при температура 12-14 ° C. Ако виното не е много старо, а след месец и половина възнамерявате да си пийнете, идеалната температура за съхранение на 16-18 ° C. Така че виното по-бързо да узрее.

Светлина, особено на слънчева или неон, също не харесва вината. В известен снимки баронеса Філіппіна де Ротшилд в избата на Шато Мутон Ротшилд държи в ръцете на свещ.

Вино - нежна субстанция, така и всяка вибрация носи лош. Напитката не трябва да чуете шума на големите магистрали и железопътни линии. Дори съвременните хладилници и перални машини по-добре да се държат далеч от вино. Ако до изба, разположени трамвайни пътя, а зад стената работи электромотор или куркане на тежък рок, виното може да пострада.



Не обича вино и сухота: тапи могат оставете да изсъхне и пропускат въздух. Висока влажност на въздуха е опасна по-скоро за етикети, въпреки че има известен риск за поява на плесен и на задръствания. Всички остри миризми, независимо дали това е миризмата на керосин, гудрона, бензин или кисело зеле, вината също са противопоказани.

Да се изолира, да се изолира и отново се изолира

При изграждането на избата, трябва да се обърнат към бизнеса и экологам. Те ще проведат лабораторни изследвания, ще направят анализ на почви и тяхната мобилност, както и анализ на подземните води. Получавате заключение за проектиране на вашата изба, ще разберете, какви технологии да прилагат, какъв коефициент на якост се, какъв строителен материал да използват по-добре.

След това трябва да решите дали ще направи своя изба себе си или все пак се консултирайте с професионалисти.

Последното, разбира се, е за предпочитане. Професионалистите ще ви помогнат да осъществим всички идеи, но удоволствието е доста скъпо: кук в продължение на не по-малко от $ 20 000. Сутерен, построена себе си, със сигурност ще бъде предмет на вашата гордост, но се нуждаят от материални инвестиции и значителни физически усилия, да не говорим за специални знания.

За избата е доста подходящ тъмна стая на площ от около 10 кв. м. Но не трябва да забравяме, че бъчви от вино, зидария, вино, стелажи от специално состаренного дърво, лоза и маса за дегустации - само декор. В този винарска изба важен и по-специално създаден за живот вина климат, а той почива на три стълба: температура (12-14 ° С), влажност на въздуха (около 70%) и осветлението. Да се постигне всичко това в естествени условия, е възможно само в това мазе. За да бъдат обработени стени специален антисептичен импрегнирани, за да не'се появява мухъл, изолиране на тръби, отопление и топла вода, а на известно разстояние от външните стени да построи допълнителни стени. Съществува мнение, че колкото по-дебели стени, толкова по-добре изолация, но е по-важно материалът, от който е изградена стената. За по-добра топлоизолация подходящ порест варовик или тухла.



Мазе трябва да бъдат защитени от прекомерна влажност и температурни промени, така че го изолира нужда от всички страни стените, тавана и пода. За целта можете да използвате специална разкъсва кожата с закритопорістого материал. Неговата дебелина зависи от обема на избата: в малката изба спрете на обшивка на 4 см, както и за голяма нужда от 10 виж Бъдете внимателни към шевовете между стените, тавана и пола: изолация трябва да бъде непрекъсната.

Не забравяйте и за врати. Тя трябва да затвори помещение е затворен. По-добре да инсталирате термодверь с магнитен уплотнителем проба на вратата на хладилника. То струва около $ 1 на хиляда. Обикновено се използват цельнодеревянниє врата или врата с двойно закалено стъкло. Не трябва да се включат, на входа на винарска изба, като в царски отделения на нищо. Големи двустворчатые врати допринасят за воздухообмену, което се отразява неблагоприятно на климат на избата. Разбира се, трябва да се ръководи от здравия разум, защото, за да проникне в мазето, клекнал в три смъртни случая, няма никаква нужда.

В добро мазето обов'непременно трябва да бъде вентилатори или вентилационни отвори. Вентилационни решетки може да се оборудва в долната част на вратите, а качулки да се направи в южната или източната стена, близо до тавана, за да се избегне опасно за вино проекти. На пода е препоръчително да се излее от чакъл или пясък, който ще трябва да се полива с вода.

Ако сте решили да мазето, което се нарича "в близост сарайчике", тук разговорът е специален. Винарска изба, разположена над нивото на земята трябва да се изолира още по-внимателно, особено на външните стени, на открито и слънцето през зимата, и през лятото.

Моля, обърнете внимание, че се изолира в мазето трябва не само вратата, стените, тавана и пода, но и невинни на пръв поглед, електрически крушки. Разбира се, много красива, когато е издълбана в тавана лампи разгоняют мрак на избата. Но не трябва да забравяме, че светлината вината е вредно, затова по-добре е да не се пренасят. Освен това са включени лампата - източник на допълнителна топлина.



Уютно тъмницата

Ако изба трябва да стане не само място за съхранение на бутилки, но и уютен кът в дома си, без съответното антуража не може да направи. Специална пикантность винному погребу добави дъбова бъчва на пода, в който когато созревало вино. Тя струва около $ 500.

В последно време популярни винарски изби в алпийски стил: масивни дъбови врати и греди, комбинация от тухлена зидария и изкуствено состаренного, с "сединой", пол. За по-голям ефект, мебели и рафтове също може да се "состарить". Може да се изгради арка, увитые с лозя.

Ако сте решили да обработим вашата изба дърво, най-добре се избягва смолосодержащіх сортове, като бор или кедър. Вино, рождаясь в дъбови бъчви, предпочитат да живеят в дъбови изби. Най-добре е да използвате дъб с гъста, твърда дървесина. Бук, ясен, клен, бреза, в'в архивите, и други твърди породи дървесина също са подходящи.

Чрез определянето в мазето климатизация, може да си позволите някои свобода в дизайна на пода. Например, сложете го на керамични плочки, мрамор, паркет или полова дъска от масивно дърво. Ето само килими, тук не е мястото. На хладно и влажно мазе те ще плесневеть.

Най-функционална част от декора - стелажи. Днес ги много. Сериозни колекционери са подходящи стелажи от варовик. Камък, за разлика от едно и също дърво, а не толкова бързо, покрита с плесен. Освен това, той изглажда колебанията на температурата при отварянето на вратата на избата. Струва кам'дървени стелажи за около $ 500 за 1 кв. м.

Винена колекция трябва да има в мазето, така че да е удобно да се получи желаната бутилка и не пречат на другите. За това най-добре чекмеджета. При това е важно да се организира пространството. При рационално използване на помещения по 25 куб. метра е в състояние да побере 3000 бутилки.



При организиране на избата, не забравяйте за тирбушон, специални чашки и други аксесоари. Трябва да се каже, че тези малки неща са доста скъпи. Например, кристален чаша ръчна изработка на световно известната фирма Ридел, ще струва около $ 80. Но това е за истински ценители, а просто любители могат да направят и бокалами фабрика производство, които са поне три пъти по-евтино.

Ако нямате мазе


Ако нямате къща с просторен сутерен - това не означава, че не може да се превърне в истински колекционер на вина. Погребу днес може да се намери прилична алтернатива.

При Кир Гошко е разказ "Шум зад стената", където една жена в обикновена московска апартамент всеки ден отваря врати магическа стая и се оказва на морския бряг. Днес технологичният напредък все още не позволява да се организира курорт в съседната стая, а тук е винарска изба - моля.

От избата вино стая е малко по-различна. Дори и в цената няма разлика: от $ 15 000 до $ 35 000. Вътре стените бели и шершавые, а за по-голяма автентичност на пода, покрити с чакъл. Освен, че дегустационна маса там не поставишь: стандартна стая в 3450 бутилки, подобни на коридор - шест метра на дължина и половина на ширина.

Но климатът тук е перфектен. Двоен термостат регулира охлаждане и отопление, поддържане на желаната температура. Активен въглероден филтър предотвратява предотвратяване миризма. Рассеянное осветление се включва автоматично, когато вратата се отваря и се изключва, когато вратата се затваря.

Най-икономичния вариант за съхранение на вино - вино кабинет. Тя струва средно около $ 5000. На вид той изглежда като хладилник със стъклени врати, но първото впечатление е измамно. Имам един хладилник и винен шкаф има фундаментални различия.
Първо - температурен режим. Обикновен хладилник само охлажда. Добър същите шкафове за вино двойна функция: - охлаждане и отопление. Всичко това позволява да се поддържа постоянна температура.


Материали по темата

Култура съхранение на вино
Винарска изба
Минимум на вибрациите - още една важна разлика винен шкаф от хладилника. Тук компресорът не е в контакт с основния корпус, а палети са оборудвани с допълнителни амортисьори.

Някои от предимствата на вино, не са попречили на кабинета да и хладилник. Например, вентилация. Постепенното възстановяване на въздуха вътре винен шкаф предпазва от образуване на плесен и появата на затхлого мирис.

Ако в кухнята не се намери място за стандартен винен шкаф 120 бутилки, можете да вградите една малка шкафче на 38 бутилки, кухненски мебели.

Пам'не забравяйте, че ако вие сте избрали вино кабинет винному погребу, това не ви лишава от възможността да упражняват своите дизайнерски фантазии. Предлагат се различни варианти, например, вино кабинет, обтянутый кожата или обработени "состаренным" дъб. Или вино кабинет, изпълнен в старинен стил, с висока или ниска конзола от дива череша или пепел.

Има и "съвременните" възможности за извършване на винарски шкафове в стил хай-тек. Прибавете към това и удоволствието дегустация направо на място, без да се отдалечават от винен шкаф. На някои мини-склад разполагат под чаши, дегустационным масичка и полочками под аксесоари за вино. Има помещения, където има място и за пури и сирена. В крайна сметка, всички удоволствия наведнъж.

Част от снимките, използвани в статията, предоставена от компанията "Изби Бакхус"

Росица

Източник: PRO недвижими Имоти

Източник: www. еremont. bg

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика