Производство на пушача
В момента има много модели на различни коптилень, създадени със собствените си ръце, които ни позволяват да се готви подобни деликатеси на вашия извън сайта. Ние днес искаме да ви предложим информация за това как направи smokehouse със собствените си ръце, в най-простия си вид. При това, като следвате инструкциите на данни, на изхода ще получите модел, който заедно с барбекю, ще ви позволи да направите почивка сред природата със сим'семейство и приятели, още по-запомни'незапоминающие и ефектен. Въпреки това, за производството на пушени храни в "търговски" размер на този апарат едва ли е подходящ. Следователно, предложен ви самодельная smokehouse достатъчно лесен за производство. В най-общ вид тази smokehouse, направени от ръце, представлява обикновена метална кутия или кофа, "оборудван" с плътен капак. Разбира се, ще бъде по-добре, ако, за да направите smokehouse със собствените си ръце, вие ще изберете нержавейку. Обаче, и при други варианти ефект "производство" ще бъде не по-лошо: "усложнения" да се проявят само в основата си, в грижи и срок на годност.
При този размер на домашно пушача можете да изберете всички. Тук всичко ще зависи от тези количества пушените храни, които вие искате да получите "един път": ясно е, че колкото повече об'ям пушена м'месо или риба планирате да се готви за всеки "опит", толкова по-голям капацитет трябва да имат оригиналния агрегат. Освен това, за увеличаване на "освобождаването" продукта може да стане на дизайна не една, а две, три или дори четири сменяеми решетки.
За изпълнение на поставените пред коптильней задачи, необходими във вътрешността на клетката се заваряват или закачите друг начин спирки. Ги правят на страничните стени, за да се на данни спирки може да е било сложи подвижни решетка. Практиката показва, че приваривать спирки трябва да е приблизително в средата на височината на чекмеджето. При това трябва да се внимава за правилното производство на най-подвижна решетка: тя трябва да бъде подходяща по размер и в идеалния случай също трябва да бъдат от неръждаема стомана.
Не забравяйте също така и за капак на домашно smokehouse: както вече беше посочено, тя трябва да бъде плътна. Както се вижда от предоставената ви схема, об'обект № 1 е общ вид домашно пушача, № 2 - това е капак на кутия, № 3 - димообразователь, а № 4 - подвижна решетка, на която са подредени и продукти за пушене. За удобство на използването на пушача, създадена със собствените си ръце, ние ви съветваме и в крайна сметка двете страни на кутията се заваряват (или да извърши закрепване на болтове) метални химикалки, които да позволяват по-свободно преместване на този агрегат.
Освен това, специалистите също така препоръчват се заваряват в долната част на чекмеджето спирки още и за това, че в тях се поставят да играе с капацитет за събиране на мазнини, които ще излязат с пушени небето продукти. В този случай качеството на получаваните пушено месо ще бъде по-висока, защото миризмата от сгорающего мазнини няма да "се слее" с дим от дърво.
Прилагането на пушача
Многобройната практиката показва, че като димообразователя при пушени най-добре да използвате елша. Обаче добър резултат се постига и при прилагането на дървен материал ябълки, череши и круши. При това за презареждане на домашно пушача, за да проверите как стърготини, така и распиленные или нарязани на достатъчно малки компоненти на парчета дърво. Зареждане на апарата е както следва: на дъното на кутията трябва да се сключи димообразователь, а за капак - продукт за пушене. След това smokehouse, създадена със собствените си ръце, плътно се затваря и се слага на силен отопление. И принцип на работа трябва да спазват следното: дъното на чекмеджето трябва да се загрее до степен да се намира във вътрешността на пушача дървото се превърна в обгаря и да създават необходимите за пушене дим.
Плътност на същия затваряне на чекмеджета е необходимо за да гарантира, че целият дим ходи в "дело", а не на вятъра. Загрява кутия при наличие на клада, на керосинки или на всяка плоча - газова или електрическа. Както виждате, всичко е в действителност, а това не е трудно. Въпреки това, прилагането на този агрегат в страната, ще допълнят вашата почивка красиви пушени деликатеси, изработени със собствените си ръце.
Източник: www. strоy. bg
Немає коментарів:
Дописати коментар