вівторок, 27 травня 2014 р.

Как да изберем фурна?

И как да не направите грешка при избора на фурната? В днешно време производителите произвеждат различни модели на духови шкафове са много тела и аксесоари, превръщането на обикновена фурна на устройство с разширени функции. Някои съвременни духови шкафове предвиждат около 20 различни програми за готвене продукти. Режими на отопление и на процеса на готвене се контролират автоматично. Трябва само да изберете рецепта, за да се подготвят използваните продукти и да натиснете бутона. През определен период от време ястието е готово.

Проектиране на модерни високотехнологични на фурната ще украсяват кухнята, и всяка домакиня ще се гордеем с покупка.

Днес фурната представени две възможности: вградени и вариант соло. Що се отнася до избора на уреда, това е въпрос на вкус и предпочитания. Някой предпочита традиционната комбинация от котлона и фурна, а на някой повече като местоположението на фурната на по-високо ниво.

За никого не е тайна, че в кухнята с вградена техника, визуално изглежда по-просторна, обаче, за разлика от варианта соло по-малко мобилни. За да преместите вградена фурна с едно място на друго, трябва да положат много усилия и преместване на всички мебели, а след това и въобще да смените обстановка. Вариант соло се придвижва без проблеми.

Като цяло, тип модел не влияе върху функционалните възможности на технологичните характеристики на фурната. Така че смело изберете вариант, който ви повече към душата.

Преди да отидете в магазина и да изберете фурната, обърнете внимание на това, инсталирането на които плочи е предвидено в дома си. Ако има желание да си купя електрическа фурна, а вашият дом е свързан с газовата магистрала, не се притеснявайте, този проблем е разрешен. Може да се извърши монтаж на газова печка с електрическа фурна, обаче, също не ви сметки за ток, най-вероятно ще трябва да проправи специален кабел.

При избора на фурната трябва да се обърне внимание на технологичните характеристики и функции на конкретен модел.

Много важна характеристика на фурната е начин за пречистване на въздуха вътре в нея, тъй като това значително се отразява на качеството на приготвяне на храната. За да се улесни процеса на почистване на стените на електрически и газови печки производителите да покриват тяхната конкретна фино смлени гладко емайл, към която мазнини почти не се залепва.

Каталитическая почистване, налична в газови и електрически духовках, придобива все по-голямо разпространение. Вътрешната повърхност или само на задната стена на фурната, покрити от емайл, който абсорбира мазнини в процеса на готвене. Срокът на служба на този покритие е около 6 години. След края на този период ще трябва или да смените сменяеми панели с емайл, или измиване на фурната по традиционния начин.

В електрически духовках се прилага гидролизная и пиролизная почистване. При пиролизной почистване на духов шкаф загрейте до температура над 300 ° С, при това всички остатъци от храна се изгарят. Недостатъци на такова почистване е повишен разход на електроенергия и не много приятна миризма по време на горене на мазнини. Някои модели са снабдени с функция автопіроліза, че е в автоматичното признаване на степента на замърсяването на вътрешното пространство вятър кабинет специален сензор.

Гидролизную почистване може да се извърши след края на готвене. За това в тигана се изсипва или вода, или разтвор на препарат за почистване с вода, след това се включва специална функция за отопление. Вятърът шкаф пропаривается, а по-топъл разм'якшений мазнини се влива в коритото. Въпреки това, ако замърсяването е силно и домакин на пречистване не е достатъчно, трябва да се измие фурна ръчно.

За да се улесни почистването на фурната, производители произвеждат различни устройства, например, жиропоглинальні филтри, които се монтират в задната стена на фурната. Филтър поглъща мазнините и миризма, а също така предпазва вентилатора на фурната от замърсяване.

В работата на фурната вентилатор играе важна роля. Той осигурява бързо размразяване на продукти. Освен това, в комбинация с различни режими на отопление дава възможност да се избере оптимален режим на готвене. С други думи, вентилатор помага да се гарантира равномерно отопление на вътрешното пространство вятър кабинета, като същевременно готвене на няколко нива (отгоре, отдолу, скара).

Термозонд или термометър е още един удобен уред във фурната, която осигурява прожаривание големи парчета от м'месо равномерно по цялата дебелина. Му е необходимо да се придържаме в парче от разбърква м'месо и да задава необходимата температура на дисплея на таймера. След като зададената температура е достигната, фурна се изключва автоматично. Термозонд е включен в комплекта плочи с електронен таймер.

Прилагането на електроника също така предоставя възможност за програмиране на процеса на готвене. Възможни варианти на програми высвечиваются на екрана на дисплея, а също така се показва информация за хода на тяхното изпълнение. Инсталиране, които използвате редовно при пържене и печене, може да се направи в пам'айв устройство.

Друга важна характеристика при избора на фурната е неговата сигурност и безопасност в процеса на експлоатация. В момента двойно стъкло на вратата вятър кабинет - в норма. По-модерни и скъпи модели, оборудвани с тройно стъкло. В такъв случай при температура във фурната на 200 ° С температурата навън е не повече от 40 ° C. В някои модели са монтирани два рефлекторни стъкла, които отразяват вътрешно топлина.

Цената на пещта зависи от нейните функционални възможности, така че при избора на фурната, помислете, какви са функциите, които наистина се нуждаят, и без да може да бъде напълно премахнато.


Източник: www. strоy. bg

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика