неділя, 8 грудня 2013 р.

Руският шик

Къща ресторантьор Стефан Михалкова на Николиной Скръб - това е смело смесването на стилове и култури. Общи геодезическите и кухня-трапезария - централно място у дома. И при цялата тази эклектике Степану успя да запази духа на старата руска имение и традиции на семейството

Обзавеждане в кухнята Михалкова е изпълнена в стил n'петдесетте: заоблени форми, неброские цветове, матови дисплеи. По протежение на едната стена - работна част с готварска печка и мивка; от двете страни - няколко шкафове с много кутии и полочек, е ясно, но функционални стаи. В средата на разделочный маса череша със специално пластмасово покритие, на което не остават следи от нож. С една дума - работна кухня.



- Тази мебели от италианската фирма "Шик" купихме dev'пет години - разказва съпругата на Стефан Alli, - и тя се оказа много практична. И изглежда все още вярно. Много ми харесва готварска печка - голяма, с блок за сифони от неръждаема стомана за зеленчуци и прибори: и удобно да се готви, и за повърхността е лесно да се грижи. Цилиндрична абсорбатор над печката само изглежда малка, но всъщност тя е мощна. Високи столове в преработващата на масата - от една и съща колекция. За съжаление, ние сме поръчали само два - по това време седемте'аз бях малък, а сега трима нашите деца да'са за правото на тях да седне.

- Кухня оформлял дизайнер?

Алла: Не, ние сме просто избрани любимия си модел, и Степан самият скомпоновал рафтовете и чекмеджетата така, както той искаше. Аз напълно се доверявам на неговата арт чутью. Той вече много години се занимава с интер'єрами избира мебели и различни дреболии за дома и за заведения.



Степан: Когато сме купили тази мебели, къщата изглеждаше по друг начин. Той е по "селски" - построена от дървен материал, почиства вагонкой. След ремонт дървета'дървени греди, скрито в кутията, таван затвори дървета'дървена ламперия, сиво-зелено пол заменя дъбова дъска, а стените пребоядисан в тон колоните при входа. Но кухнята и сега изглежда естествено. Тя първоначално е планирано в единство с трапезария, и това е общото пространство е останало. На масата ще се гости, което струва нещо на котлона, че нещо се сервира на производствения масата... Кухня се оказва живо. Я миризми не ме обърка - напротив, привличат. За капак отдясно имаше задна врата, а сега сме на това помещение се добавя към площад кухня. Поставят хладилник, след това вторият такъв е и още един със стъклени врати, които аз използвам като вино кабинет. Той е толкова удобен, че всички норовят да сложи в него и други продукти. Преди вашето пристигане трябваше да се почисти торти.

- И какво вино в тази тоалетна е най-ценното?

- "Марморето" 2001 година. Великият италиански вино къща ме помоли да направя за него етикета - под формата на копия на билборд на моя дядо Александър Вертинского, която е отпечатана в десети години на миналия век. Затова ми е скъпо това е напълно нормално тосканское вино... Багажник срещу хладилници аз проектирах себе си: бих искал той да е в един стил - провансалски - с френски скрин. Всички мислят, че това е един комплект. Преди тук винаги стояха пейки и столове - в тях слагаме внасяни продукти. И ми се струваше логично да се направи багажник с чекмеджета за дребни неща и широка повърхност, която може не само да се сложи, но и да се използват за сервиране или дори готвене. А в горната част стеллажа ние поддържаме крупногабаритную прибори - чинии, тенджери, цистерни за сладко.



- Степан, сами си готвят?

- В нашата седем'ї мъжете рядко се занимават с това. Татко (актьор и режисьор на " кинотавър". - М. Н. ) може нещо да се готви само на лов; аз също съм спец само по шишчета. В кухнята имаме полновластная любовница - мама (актрисата Анастасия Вертинская. - М. Н. ). Тя се подготвя изумително. Учила моята баба по баща си, Наталия Петровны Кончаловский, и своята майка - Лидия Владимировны Вертинською-Ціргвава. Тези две жени брилянтно знаеше френски, грузинскую и руска кухня. Майка ми, например, прави великден от заквасена сметана на старинния рецепта - м'мазни, но не е тежка за стомаха. Тя всеки уикенд от плочи подготвя сациви, м'ясни сладкиши, запеченную кук крак на агнето, телешко... Един мой приятел, винаги идва при нас от северна риба тип муксуна или нельмы. Те, заедно с мама дълго совещаются, а след това мама полагане на риба във фурна или още по какъв начин колдует над нея, но в никакъв случай, оказва се, много вкусно.

- Някакъв семеен рецепта не сподели?

- Не - защото не знам. Вие най-добре попитайте мама! Вярно е, че тя има такава функция... Тя с удоволствие разказва, какво и как се прави, но забравя да спомена една малка подробност - и ястието се оказва не такъв, като него. Мама казва, че сбъркал е случайно. Но мисля, че тя просто не иска да разкрие своите тайни. Между другото, имам един готвач-французин от "Ванилия", месене сосове, винаги отворачивался от готвачи, те да не са научили тънкостите на готвенето.



- Колко от вас сега ресторанти?

- Четири: "Ванилия", "Автори", "Снобс" и "Бриз" на Рублата. "Снобс" сега се рециклират - там ще ресторант "Кежуэл". Надявам се, посетителите се интересуват и следващият проект - гастрономически индийски ресторант "Агни".

- И какво интересно се случва в собствената си кухня?

Степан: Обикновен живот, както всички. Често идват гости. Всички се събират за огромен руски разтегателен масата на XIX век - майка му е намерил някой на старата вила в Кратово. Такава маса винаги е бил извън къщата на баба и баща. Столове обикновените ресторант, както и "Ванилия". Седалките на тях може да се промени. От двете страни на масата - два модерни полинезийски или индонезийски бюфет от тиково дърво, там се съхраняват съдове за готвене. Ястието е стара, ми приятел-търговец на антики, беше дал, и чинии - съвременните китайски, под стари времена. Но основният елемент в тази зона - оранжев лампион с медни детайли. (Такава в нашето семейство винаги е била символ на единение. ) Го купи в антикварен салона, и той е доста стар. Ние пошили нова плат основа, поръчали копие на старата ресни и да се замени с бели висока, прилича на метрото, на жълто - върнал от Франция. А през лятото да се насладите на партията се прехвърлят в градината. За това ние имаме специална зона под навес, камина и барбекю. Там аз винаги правя шишчета или готвя на скара риба, м'месо и зеленчуци.



Алла: Въпреки че самите ние в последно време предпочитат да се хранят в ресторантите.

- От руските най-добре в "ветерке" - авторитетно съветва шест години Вася.

- Че какво ти харесва там?

Голямо дърво, рол, "Птиче мляко" и шашлычок!



Мария Некрасов

Източник: Списание "Дели'"

Източник: www. еremont. bg

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика